Voeding

Hier vindt u straks allerlei voedingstips en recepten onder verdeeld in ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes.
Momenteel is dit onderdeel nog onder constructie en zal snel in orde worden gemaakt.

All
Diner (1)
Tussendoortje (5)

Zalm met groente uit de oven

Gang: Diner
Trefwoord: Diner, Halal, vis, visgerecht
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 1
calorieën: 608kcal
Recept afdrukken

Equipment

  • mes
  • ovenschaal
  • kom

Ingrediënten

  • 140 g zalm
  • 250 g zoete aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie voor bakken
  • 100 g groene asperges
  • ½ rode ui
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1 theelepel dille gedroogd
  • snufje zout
  • snufje peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes. Leg in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie, peper en zout. Bak de zoete aardappelblokjes 15 minuten in de oven.
  • Pel de ui en snijd in grove stukken. Was de cherrytomaten en aspergetips. Doe in een kom en besprenkel met een beetje olijfolie en zout.
  • Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg de cherrytomaten, asperges en rode ui toe en schep erdoorheen.
  • Bestrooi de zalm met de dille, peper en zout, leg tussen de groenten en zet nog 12 minuten in de oven.

Nutrition

Sodium: 167.2mg | Calcium: 108.5mg | Vitamin C: 104.4mg | Vitamin A: 1862.4IU | Sugar: 20.2g | Fiber: 9.99g | Potassium: 2054.7mg | Calories: 608kcal | Fat: 22.7g | Protein: 62.3g | Carbohydrates: 62.3g | Iron: 3.56mg

Bananenbrood

Gang: Tussendoortje
Trefwoord: noten, tussendoor, vegetarisch
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4
calorieën: 187kcal
Recept afdrukken

Equipment

  • kom
  • vork
  • spatel
  • cakevorm
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 150 g amandelmeel
  • 3 bananen middelgroot
  • 30 g pacannoten ongezouten
  • 2 eetlepels honing
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Pel de bananen en prak deze samen met de honing met een vork fijn in een kom.
  • Voeg de eieren toe en meng goed door elkaar.
  • Spatel het amandelmeel, olijfolie, bakpoeder, kaneel en een snuf zout door het beslag. Hak de noten grof en spatel deze ook door het beslag.
  • Bekleed de cakevorm in de oven en bak het bananenbrood in 45 minuten gaar. Check na 40 minuten of de cake gaar is, door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Als deze er droog en schoon uitkomt dan is de cake gaar.
  • Haal het bananenbrood vervolgens uit de oven, laat iets afkoelen en snijd de cake in een aantal plakken.
  • Bewaar het bananenbrood in aluminiumfolie buiten de koelkast of vries de plakken in.

Nutrition

Sodium: 27.7mg | Calcium: 51.49mg | Vitamin C: 3.34mg | Vitamin A: 31.27IU | Sugar: 10.08g | Fiber: 2.51g | Potassium: 186.53mg | Calories: 187kcal | Fat: 11.5g | Protein: 5.7g | Carbohydrates: 14g | Iron: 1.98mg

Appel met kaneel en rozijnen

Gang: Tussendoortje
Trefwoord: makkelijk, tussendoor, veganistisch
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1
calorieën: 185kcal
Recept afdrukken

Equipment

  • mes
  • schaaltje

Ingrediënten

  • 30 g Rozijnen
  • 1 Appel
  • 1 theelepel Kaneel

Instructies

  • Was de appel en snijd in blokjes.
  • Voeg samen met de kaneel en rozijnen toe aan een schaaltje en eet smakelijk!

Nutrition

Sodium: 9.37mg | Calcium: 44.96mg | Vitamin C: 7.31mg | Vitamin A: 2.7IU | Sugar: 35.88g | Fiber: 4.3g | Potassium: 416.05mg | Calories: 185kcal | Fat: 0.5g | Protein: 1.4g | Carbohydrates: 41.3g | Iron: 1.5mg

Aardbeien smoothie met banaan en havermout

Gang: Tussendoortje
Trefwoord: makkelijk, tussendoor, vegetarisch
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1
calorieën: 257kcal
Recept afdrukken

Equipment

  • blender

Ingrediënten

  • 200 g melk halfvol
  • 20 g havermout
  • ½ banaan middelgroot
  • 100 g aardbeien diepvries

Instructies

  • Pel de banaan en doe in een blender.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een glad geheel.

Nutrition

Sodium: 88.4mg | Calcium: 278.9mg | Vitamin C: 67.2mg | Vitamin A: 36.25IU | Sugar: 24.88g | Fiber: 3.8g | Potassium: 806.1mg | Calories: 257kcal | Fat: 4.7g | Protein: 10.8g | Carbohydrates: 40g | Iron: 1.5mg