Ga terug Email Link
+ servings

Zalm met groente uit de oven

Gang: Diner
Trefwoord: Diner, Halal, vis, visgerecht
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 1
calorieën: 608kcal
Recept afdrukken

Equipment

  • mes
  • ovenschaal
  • kom

Ingrediënten

  • 140 g zalm
  • 250 g zoete aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie voor bakken
  • 100 g groene asperges
  • ½ rode ui
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1 theelepel dille gedroogd
  • snufje zout
  • snufje peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes. Leg in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie, peper en zout. Bak de zoete aardappelblokjes 15 minuten in de oven.
  • Pel de ui en snijd in grove stukken. Was de cherrytomaten en aspergetips. Doe in een kom en besprenkel met een beetje olijfolie en zout.
  • Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg de cherrytomaten, asperges en rode ui toe en schep erdoorheen.
  • Bestrooi de zalm met de dille, peper en zout, leg tussen de groenten en zet nog 12 minuten in de oven.

Nutrition

Sodium: 167.2mg | Calcium: 108.5mg | Vitamin C: 104.4mg | Vitamin A: 1862.4IU | Sugar: 20.2g | Fiber: 9.99g | Potassium: 2054.7mg | Calories: 608kcal | Fat: 22.7g | Protein: 62.3g | Carbohydrates: 62.3g | Iron: 3.56mg