Ga terug Email Link
+ servings

Bananenbrood

Gang: Tussendoortje
Trefwoord: noten, tussendoor, vegetarisch
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4
calorieën: 187kcal
Recept afdrukken

Equipment

  • kom
  • vork
  • spatel
  • cakevorm
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 150 g amandelmeel
  • 3 bananen middelgroot
  • 30 g pacannoten ongezouten
  • 2 eetlepels honing
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Pel de bananen en prak deze samen met de honing met een vork fijn in een kom.
  • Voeg de eieren toe en meng goed door elkaar.
  • Spatel het amandelmeel, olijfolie, bakpoeder, kaneel en een snuf zout door het beslag. Hak de noten grof en spatel deze ook door het beslag.
  • Bekleed de cakevorm in de oven en bak het bananenbrood in 45 minuten gaar. Check na 40 minuten of de cake gaar is, door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Als deze er droog en schoon uitkomt dan is de cake gaar.
  • Haal het bananenbrood vervolgens uit de oven, laat iets afkoelen en snijd de cake in een aantal plakken.
  • Bewaar het bananenbrood in aluminiumfolie buiten de koelkast of vries de plakken in.

Nutrition

Sodium: 27.7mg | Calcium: 51.49mg | Vitamin C: 3.34mg | Vitamin A: 31.27IU | Sugar: 10.08g | Fiber: 2.51g | Potassium: 186.53mg | Calories: 187kcal | Fat: 11.5g | Protein: 5.7g | Carbohydrates: 14g | Iron: 1.98mg